Ständigt på väg

"Jag är ständigt på väg
jag hittar aldrig hem
men,
när jag finner någon som kan följa mig ända ner i helvetet
Då stannar jag..."


4 dagar kvar till...

... SEMESTER!

Trasdockan


Jag är en trasdocka
som slängts än hit och än dit...


Gud i dina händer

Gud, i dina händer vilar jag i tro
Vilar i din värme och din ro
Varje brustet hjärta, varje skadad själ
Famnar du i nåd och gör den hel
Nära vill jag leva, nära dig, min Gud
I din omsorg finner själen ro
I din kärlek kan min kärlek gro


Gud i dina händer, får jag gråta ut
Gråten delar du tills den tar slut
Gud, du känner ondskan i din egen kropp
Att du delar smärtan ger mig hopp


Nära vill jag leva, nära dig, min Gud
I din omsorg finner själen ro
Nära vill jag leva, nära dig, min Gud
I din kärlek kan min kärlek gro
Gud, i dina händer lägger jag mig ner
När jag går till vila är du med


Dina händer bär mig genom rum och tid
Jag förblir i ljuset i din frid
Nära vill jag leva, nära dig, min Gud
I din osorg finner själen ro
Nära vill jag leva, nära dig, min Gud
I din kärlek kan min kärlek gro




Jag älskar dig

" Jag är ett med smärtans rike.
I detta vilsta land där blodet fryser till is, där järnklon griper krampaktigt om hjärtat och det blir svårt att andas.
Smärtan förgör... förstör.
Tar ifrån mig rätten att känna glädje, rätten att leva, rätten att få finnas till.
Vi... du och jag... går hand i hand.
Vi följs sakta åt... vackra... gråtandes... öga mot öga mot det brinnande infernot.
Vi säger att vi ska ses en dag.
Men innerst inne... där det gör som ondast... vet vi båda att detta är sista gången.
Kärleken måste dö.
Dö... för att hela två trasiga själar.
Dö ut... förtränga och förinta den starka åtrån, den onda saknaden och den fina längtan.
Förlåt, men jag måste gå vidare....
Djupt inom mig kommer du alltid ha en plats... där finns du... där kommer jag aldrig glömma dig....
där kan du aldrig någonsin dö ".

Sorg

Sorgen är påtaglig. Jag tänker på mormor när jag hör om vad som händer i Norge. Ett Norge som varit med om så mycket under andra världskriget. Ett Norge som vet vad det innebär att vara undergivna nazistiska rörelser.
Många människor har mist sina barn... sin mamma... sin pappa... sin syster och sin bror. Det gör ont!

Må de vila i frid!

Bitter fotbollsflata

Vilken jäkla match det blev. Så ska riktig fotboll spelas. Tyvärr räckte det inte ända fram för USA. Bara nästan. Och det räknas inte. Det svider lite att säga det, men jag viskar: Grattis Japan!

Nostalgi

Nostalgi

Jag sitter och tittar på fotbollen och jag känner mig gråtmild. Känslan blir så himla stark när jag ser dem spela. Jag dras tillbaka till den tiden jag själv fick springa in på planen och sjunga den svenska nationalsången. Sjöng gjorde jag allt… för Sundhage sa till oss: Ni är utvalda att företräda Sverige. Ni ska uppföra er väl och ni ska sjunga den sång som representerar vårt land. Var stolta!


Jag var 14 år då jag togs ut i sörmlandslaget för första gången. I samma veva kom en kallelse från Södermanlands fotbollsförbund att de ville att jag skulle följa med det ett år äldre sörmlandslaget till elitlägret i Halmstad. Jag trodde de hade skickat fel eftersom jag var ett år yngre.  Men till Halmstad kom jag, och det 2 ggr, och det var så himla roligt. Pia Sundhage spelade gitarr och det var första gången som jag sjöng med till ”det finns en boll i oss alla” och ”vi är tjejer, vi är bäst”. Det skulle dock inte bli den sista.


Jag blev utvald till dreamteam och i vår åldersgrupp blev Hanna Ljungberg rankad etta och jag kom som god tvåa. Det var STORT! När jag kom hem från Halmstad dröjde det inte länge förrän jag fick kallelse till att vara med i flicklandslaget.  Jag kommer ihåg att första lägret var i Katrineholm. Det var hur kul som helst. Det rullade på med flicklandslaget, U-18 landslaget och till sist U-20 landslaget. I alla de landslag jag spelade var Pia Sundhage förbundskapten. Det är den bästa tränaren jag någonsin haft och en av de finaste personerna jag mött. I en av de sista landskamperna jag spelade var mot Tyskland och bland annat Birgit Printz. Vi vann med 2-1 och jag gjorde ett mål. Rakt upp i krysset med vänster fot.


Under den här tiden var mitt liv mycket svårt. Sundhage hjälpte mig mycket då jag hade det jobbigt.  Hon ringde mig för att höra hur jag mådde och den tränare som hjälpte Pia i landslaget bjöd mig hem till dem en gång. Fotbollen har hjälpt mig många gånger då jag bara velat ge upp. Till slut vann och ”ondskan” och jag tvingades sluta spela. Istället för fotbollen tillbringade jag min tid med att dricka alkohol och ligga på psyk. Jag kämpade för att leva. Jag kämpade för att överleva.  Inte ens fotbollen kunde rädda mig från det onda som fanns inom mig. Till alla andra sa jag att jag var skadad och inte orkade komma tillbaka.


Idag när jag tittar på fotbolls-VM känner jag sorg. Jag vet att jag kunnat stå där idag. Jag vet att jag hade kunnat stå där och sjunga för Sverige. Nu gör jag inte det utan får sitta här och heja fram världens finaste person, Pia Sundhage, till VM-guld!

Over and out


Så jävla trött...

Jag är så jävla arg nu så jag håller på att börja gråta. Jag är trött på alla människor som tror de bara kan utnyttja mig. Jag är trött på att vara den människan som alla tror dem bara kan köra över, trött på folk som tror jag är gjord av pengar och som hela tiden bara ska låna. Låna utan att lämna tillbaka.

Jag blir trött på mig  själv att jag inte vågar säga ifrån. Trött på att hela tiden jamsa med. Det hjälper ju för fan inte.

Helvete!

Snart semester

11 dagar kvar att jobba. sen är jag ledig i hela två veckor. har haft funderingar på att åka utomlands. får nog strunta i det i år. litar fan inte på mig själv i dagsläget. den fysiska abstinensen har avtagit och är inte lika påtaglig längre, men det psykiska sitter kvar.

jag måste försöka göra saker som jag tycker om. saker som är bra för mig. viktigast av allt är att jag är nykter och att jag försöker befinna mig i nuet.

jag är den viktigaste personen i mitt liv- och du är den viktigaste personen i ditt liv.

over and out!

Funderar

Känn ingen oro, känn ingen ängslan
Den som har Gud, kan ingenting sakna


Tårar

jag fäller tårar idag
tunga tårar

för dig min vän

jag önskar jag kunde göra något

men vet du?

det går inte

jag är maktlös

 

änglarna gråter

liksom jag

de fäller ut sina vida vingar

omsluter dig med trygghet

ta emot värmen min vän

 

gud ser dig

var du än befinner dig

vad du än gör

vänd honom inte ryggen

ta emot hans kärlek

 

bara du kan göra något nu

bara du kan hjälpa dig själv

kom igen nu

jag vill inte förlora dig


Återfall

"Att lura människor är en allvarlig sak, men när du lurar dig själv blir det ödesdigert".

Sitter här med ångest. Det molar i hela bröstet. Igår var jag full. Jag har en sjukdom som heter alkoholism. När jag tar det första glaset vill jag bara ha mer. Det som hände under gårdagen var att jag bombarderas av tankar som jag inte kunde avstyra. Hur jag än försökte hantera dessa flashbacks hade jag inte förmågan att ta mig tillbaka till nuet. Jag var i dåtid och det gjorde ont.

Jag har hela livet och vad det än gäller ett val. Jag kan välja att ta det där första glaset eller så kan jag välja att avstå. Jag tog det. Genom att jag tog det ville jag ha mer... och mer. När jag dricker gör jag saker jag mår dåligt över. Saker som absolut inte gynnar mitt mående överhuvudtaget. Alkoholen är listig. Jag vet vad jag ska göra när suget och mitt flyktbeteende blir för starkt. Jag gjorde det inte.

Idag mår jag som jag förtjänar. Jag har dock en önskan och det är att alla mina demoner ska försvinna. Jag tror jag är på god väg. Jag kommer igen.

Over and out!

Hektiska dagar

Har så mycket att göra hela dagarna så jag hinner inte reflektera och känna efter förrän på helgerna. Jag är slut... i kropp och knopp. Tankarna tar mig till ställen där jag inte alls vill vara. Tankar jag inte kan avstyra. Jag är lite rädd!

Snurrig..

Det snurrar i hela huvudet... hela tiden. Det är en svårdefinierad känsla. Det känns som om ögonen inte hinner med... som om jag ska svimma bara jag vänder på huvudet lite för snabbt. I förra veckan bytte jag min antideppmedicin. Kanske beror på det. Finns det någon som haft liknande känsla? Jag tänker att det måste vara det, men jag kanske borde ringa doktorn. I förra veckan svimmade jag uppe på tågstation på morgonen när jag skulle bege mig till jobbet. Tur det finns fina människor som hjälper till.

Idag tog jag mig sakta och fint iväg på högmässa. Det var fint. Temat var kallelsen och vi sjöng många fina psalmer. Det var endast jag som var yngre än 65 år tror jag. Innan mässan var det kyrkkaffe och jag satt och pratade med damerna och herrarna. Insåg för ett ögonblick att jag saknade mitt gamla jobb. Den känslan var dock snabbt övergående. :)

Imorgon är det måndag igen och jobb. Det blir bra.

Kärlek!

Tack för att du finns...denna låt är till dig.

http://www.youtube.com/watch?v=i-T1h7J0R-Q

RSS 2.0